1403/09/14
سیروس همتی

سیروس همتی

مرتبه علمی: استادیار
ارکید:
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس:
دانشکده: دانشکده مهندسی برق
نشانی: کرمانشاه، دانشگاه صنعتی، دانشکده مهندسی برق، گروه مهندسی برق (گرایش های قدرت و کنترل)
تلفن: 1239

مشخصات پژوهش

عنوان
پیش بینی بازی سنگ، کاغذ، قیچی با استفاده از الگوریتمهای هوشمند
نوع پژوهش
پایان نامه‌
کلیدواژه‌ها
شبکه عصبی مصنوعی، پرسپترون چند لایه (MLP) ، توابع پایه شعاعی (RBF) ، بازی سنگ، کاغذ، قیچی، تشخیص الگوی رفتاری انسان، بازیکن هوشمند.
سال 1399
پژوهشگران غلامحسین روشنی(استاد راهنمای اول)، عبدالرضا روشنی(استاد راهنمای دوم)، سیروس همتی(استاد مشاور)، مریم قاسمی(دانشجو)

چکیده

بازیهای رایانهای به شکل امروزی خود، حاصل تلاش و ایده های خلاقانه مخترعین و تولیدکنندگان آنها بوده است. این صنعت جذاب و پردرآمد در سال های متمادی فعالیت خود، همواره محلی برای بروز و ظهور ایده و طرحهای جذاب و شگفت انگیز بوده است. از بازیهای سادهای که تنها با چند مکعب طراحی شده بودند تا بازیهای پرتحرک امروزی ]1[ . بازیهای دیجیتال در جهان به عنوان یک ابزار سرگرمی، یک رسانه پرمخاطب، یک راهکار اثربخش آموزشی و یک اقتصاد بزرگ، پدیده مهمی محسوب میشود. این مهم همیشه بر لبه تکنولوژی قرار داشته و خواهد داشت این شاید یکی از مهمترین دلایل پیشرفت این صنعت بوده است که امروزه با پیشی گرفتن از صنعت سینما و موسیقی، در ردیف جذاب ترین محصول فرهنگی و تفریحی دنیا جای گرفته است. بازی از منظر اقتصاد، تکنولوژی و مصرف در ایران در شرایطی مشابه با جهان نیست چراکه متاسفانه در کشور ما، دانشگاههای کمی به طور مستقیم در تولید بازی دست دارند و این موضوع یکی از مشکلات صنعت بازی سازی در ایران است و این مانع باید هرچه زودتر برطرف شود، به همین دلیل تحقیق در صنعت بازی باید جدی گرفته شود ] 2[ . دانشگاهها میتوانند نقش پررنگتری در توسعه صنعت بازی سازی رایانهای کشور داشته باشند زیرا علاوه بر ابعاد حرفهای که در تولید بازیهای رایانهای مطرح است باید به دنبال آن باشیم تا بحث پژوهشی و علمی آن نیز توسعه یابد به این دلیل که اگر بحث تحقیق و پژوهش مطرح نباشد، صنعت بازی تا جایی رو به جلو حرکت میکند اما بدون شک موانعی پیشروی فعالان این صنعت قرار خواهد گرفت پس این صنعت همچون هر صنعت دیگری برای پیشرفت و توسعهی خود نیازمند تحقیق و پژوهش بوده و این در صورتی امکان پذیر است که سهم پژوهشهای دانشگاهی در این امر افزایش یابد ]1-2[ . از جمله این بازیها که محیط بسیار سادهای دارد و به گونهی یک بازی سنتی و پرطرفدار محسوب میشود، بازی سنگ، کاغذ، قیچی است که همه افراد در تمام سنین میتوانند از آن لذت ببرند ]3[ . از نظر روانشناسی افرادی که این بازی را انجام میدهند رفتارشان بر پایه تصادف استوار است و تمام کاری که میتوانند برای برنده شدن در این بازی انجام دهند آن است که هر آنچه به ذهنشان خطور میکند را بیرون بریزند و امیدوار باشند که بهترین نتیجه را دریافت میکنند. بنابراین بازی سنگ، کاغذ، قیچی مدل خوبی برای آزمایش و تحقیقات تئوری رفتار حافظه